Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2011 15:07 - Кой контролира живота ни?
Автор: ivaylozartov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14615 Коментари: 16 Гласове:
-52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageimage
Съдба, карма, всичко е предначертано – познато усещане, но от кого е предопределено нашето развитие? Кой държи юздите на съдбите ни – който контролира дълга ни. Рано или късно решаваш да си купиш кола, апартамент, лаптоп, телефон или каквото и да е, но нямаш необходимата сума в брой. Получаваш кредит или ги взимаш на изплащане и се успокояваш. До момента в който осъзнаеш, че живота ти е променен. Вече не можеш  с лека ръка да напуснеш работата си, колкото и да ти е  омразен шефа - дори забелязваш в себе си страстно желание да почистиш прахът от обувките му. Кой контролира фирмата в която работиш? Същата банка, която ти е „помогнала“, е ударила едно рамо и на работодателя ти. Например, за оборотни средства. Кой контролира държавата в кояо живееш? И пак  услужливата банка е раздала кредити на структуроопределящи предприятия. На всички нива и равнища, всичко се контролира от този, който ни е помогнал.  Целта на банките е да контролират дълга, дълга на  обикновеният човек, фирми, предприятия, до цели държави. Хаос, безредици, войни, преврати, смени на правителства – всичко което предизвиква дълг  е добре дошло. Който управлява и контролира дълга, има всичко. Някой разбира се ще се похвали „нямам нито стотинка на кредит“ - честито! Само, че пак те контролират. Държавата, в която живееш е взела кредит и средата в която работиш, създаваш семейство, разчиташ на светло бъдеще, са зависими от този, който държи дълга. Колкото и да се напъваш, си поставен в рамки. Развивай се колкото искаш, прави това което ти е на сърце, но  само между точките А и Б. А тези точки-ограничители са поставени от услужливият помощник. Добре, какво да правим? Какво можем? Можем да осъзнаем истината и поне да се опитаме да минимизираме щетите, т.е. да внимаваме помощта да не се превърне в мародерство.

Ивайло Зартов

 





Гласувай:
83



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vesvas4 - ЖИВОТЪТ Е БОРБА, СМЪРТТА - МЪЛЧАНИЕ. ЗАМЕНИ ПИСАЛКАТА С ПУШКАЛО!
04.03.2011 16:30
ВОЙНИШКАТА ТРЪБА ЗОВЕ :
БОЗАЯТ СИРОМАШКОТО НИ ВИМЕ ВЛАСТИМЕЮЩИ БАЩИ И СИНОВЕ
И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ОТНОВО ОБЕЩАВАТ, А ДНЕС НАРОДЪТ ВЕЧЕ МРЕ.
ЛАКЕИ, МИЖИТУРКИ, ХАМЕЛИОНИ ПРИШПОРВАТ НИ КАТО КОНЕ,
ДОВОЛНИ, СИТИ, ПРЕУСПЕЛИ С ОЛИГАРХИЯТА ВЕЧНО ИСИЕ.
ОБРУГАНИ,КЛЕТИ,РАЗДЕЛЕНИ ЗА ТЯХ И ДНЕС НЕ СМЕ НАРОД,
А ПСЕ,ТЕЛЕ, ОВЦА И ВОЛ / ЕЛЕКТОРАЛНА ЕДИНИЦА - СКОТ/.
ДЕМАГОГИЯ, ЛЪЖИ, ОТНОВО ВОТ С НАДЕЖДА, ВЯРА И... НОВ ХОМОТ.
В ЛИШЕНИЯ, СМИРЕН ОТ СТРАХ ДНЕС ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО НАРОД.
НАРОДЕ, С РАЗУМ И СЪС СОПА ДЛЪЖЕН СИ ИЗМАМНИКА ДА УКРОТИШ!
ДО КОГА С ОСТЕНА ЩЕ ТЕ МУШКАТ? НЯМАШ МНОГО ВРЕМЕ ДА РЕШИШ.
ЕДИНИЯТ ТИ КРАК Е ВЕЧЕ В ГРОБА. СЪБУДИ СЕ,ИЗПРАВИ СЕ,ПОМИСЛИ.
НЕ ОМРЪЗВА ЛИ ТИ РОЛЯТА НА РОБА? С НАС МЪЖЕТЕ НА ЧЕСТТА ТРЪГНИ !
Задграничен революционен щаб"Свята и чиста България"
ОФИЦЕР ОТ РЕЗЕРВА: ИНЖ. полк. В.ВАСИЛЕВ
цитирай
2. desozz - Здравей!
04.03.2011 16:31
Пак е desoz!Ударих ти един положителен глас за поста. Ама имам и един въпрос провокиран от картинката над постинга. А защо драги ти се кандидатира за местния парламент в Бургас по времето на най-много регистрирани бизнес партии в България?Не ми се вярва да е за доброто на избирателя. Просто няма политик в Родната ни страна ,който да мисли за избирателите си. Ако има такъв оп-ровергай ме и ще сивърна думите назад.
цитирай
3. ivaylozartov - do desozz
04.03.2011 16:37
Благодаря ти за положителният глас и най-вече за коментарите ти. Винаги съм мислил за доброто на хората, а самото кандидатиране - защото бях глупав и наивен да си мисля, че по този начин ще мога да помагам повече на хората.
цитирай
4. desozz - За първи път
04.03.2011 17:23
Ми отговаряш лично имам предвид с твоето име.Пишеш добре и приемам много от нещата.Не съм много голям. Имам предвид,че съм 71 набор. Но до днес не съм видял политик или кандидат за такъв да е читав спрямо потенциалните си избиратели. Познаваш Доганчето от Бургас. Един нагледен пример.Умилкваше се около Царя.Засили си бизнеса и толкова.Избирателите му даже го забравиха. Нима не се усети,че политик е вече мръсна дума и каквото и да сториш за избирателите,пак ще има недоволни.Ако не си честен с хората около теб това се разчува на местно ниво.Пожелавам ти успех в делото и в писането.Ала не се лъжи повече с политиката.
цитирай
5. анонимен - СРС-МВР И ДАНС
04.03.2011 18:03
БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА НАГЛИТЕ-ПРАВИТЕЛСТВА НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ В БЪЛГАРИЯ ОТ 22 ГОДИНИ.
цитирай
6. анонимен - Приятелче
04.03.2011 18:17
А ти не си ли също един от манипулиращите? Тези дето "РЕШАВАТ" рано или късно да си купят всичко изброено , защо не решат по- рано да създадат продукт или услуга и тогава да търсят замяна с това , което им е на сърце? Всеки тръгнал да решава какво му трябва , а не се запитва другите какво са решили. Абсолютен манипулатор от еднодневна политическа величина. Защо не прокламиращ за повече трудови постижения на желайщите за по-висок стандарт на битието?
цитирай
7. evrazol - Банките така или иначе ги има. Вз...
04.03.2011 18:45
Банките така или иначе ги има. Вземането на кредит е лично решение. А инвестирането на кредита - също. Отговорността за инвестицията е на инвеститора.
А кармата - това е фактическата изява на нашия характер. Той може да ни накара да инвестираме разумно, или глупаво, понеже желанията са по-големи от възможностите.
цитирай
8. becksss - Ти откри Америка, пич. Евала, както ...
04.03.2011 19:08
Ти откри Америка, пич.
Евала, както се казва!
Контролът е необходимо зло - иначе представяш ли си всички да бяха свободни и да правят каквото си поискат!?
Ужас!
цитирай
9. анонимен - Звучи ми като от човек, който ток...
04.03.2011 19:42
Звучи ми като от човек, който току-що е гледал Zeitgeist :) но несъмнено написаното е вярно!
цитирай
10. анонимен - АБЕ , НЕЩО .....ПРЕУВЕЛИЧАВАШ И ПРЕИГРАВАШ....
04.03.2011 21:11
...НЕ Е ,КАТО ПРИ КОМУНИЗМА.....ПОНЕ МОГА ДА СИ ПСУВАМ И ДА СИ ПОДРЕЖДАМ НЕЩАТА В ЖИВОТА!
ТОВА, ПИСАНОТО ОТ ТЕБ , АВТОРЕ.....ВАЖИ ЗА "ПРОЛЕТАРИИТЕ"-----ГДЕТО СТЕ СИ ДАЛИ ,ЗАДНИКА ПОД НАЕМ....!
ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ИЗКАРВАНЕ НА ПАРИ!!!!
...А ,КОНТРОЛ---ТРЯБВА ДА ИМА!!!
..ИНАЧЕ Е АНАРХИЯ ...И РАЙ ЗА ПРОСТАЦИТЕ И НЕГОДНИЦИТЕ, КАТО В БЪЛГАРИЯ!
цитирай
11. анонимен - MOLOVETE
04.03.2011 22:14
TIQ MOLOVE SA PALNI S BOKLUCI OT TRETIQ SVQT ... DOLNI I NEKA4ESTVENI NO NIE KAT MAIMUNKI KAT VIDIM PO EFTINO I LASKAVO SE ZASILVAME .... I TIQ PARI DET DAVAME PO SA6TIQ PAT NAPUSKAT GRANICITE NI .... PO SA6TIQ NA4IN UBIVAME MALKOTO OSTANALI RODNI PROIZVODITELI .... VREME E NQKOI DA SE OBQVI PROTIV TIQ KOITO NI PRAVQT O6TE PO BEDNI DA NE SPOMENAVAM RABOTODATELI PRESTAPNI SHEMI S JITOTO I HLQBA I KVI LI O6TE NE DOLNOPROBNI NE6TA .... NEKA NQKOI DA GO NAPI6E NA POSTING 4E E VREME ZA SAMOANALIZA I SAMOKRITIKA ... NEKA DA PRESTANEM DA SE VAIKAME DA SE OPITAME OTVUTRE NAVAN DA STANEM PO SVESTNI I TOAVA DA IZMETEM PIQVICIT SMU4E6TI DUHA NI .... RIBATA SE E VMIRISALA OT GLAVATA .... NO SE 4ISTI OT OPA6KATA ... PO SU6TIQ POVOD ... AKO NIE NE BQHME MAIMUNI .. I BQHME MISLILI PO MADRO .... NIT PIRAMIDI 6TQHA DA NI UDARQT .... NITO 6TQHA DA NI ISLAJAT 89TA 4E 6E IMA DEMOKRACIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
12. gita969 - Има един пещерен блогър
04.03.2011 22:55
който се е отрекъл от всичко материално. Живее в пещера,сам си ловува и набавя храната. Няма допир с банкови карти и пари в брой. Допира му със света е, когато един път в месеца слиза доблизкото градче,за да сподели преживяванията си в блога си. Ето и това е избор. Иначе трябва да отречем цивилизацията. Винаги има някаква зависимост. Да не ползваме тогава пари. произвеждаме и правим бартери. Ами комуникациите. А пощенски гълъби.....
цитирай
13. анонимен - Stefko 88
04.03.2011 23:31
Вижте книгите на Никола Николов , там се говори именно за това. Ще ми се повече хора да осъзнаваха колко ни застрашават банките и до каква степен тази сила ръководи живота ни, а ние сме само дребни детайли от една голяма машина за обслужване на световния елит. Има и един хубав филм казва се "илюминати" добър е , показва другото лице на световния капитал... А до тогава се пазете от банките те не ви мислят доброто , ние за тях сме храна... 88! :)
цитирай
14. valsadar - !?
05.03.2011 02:19
Ако ти си кукла на конци, това не значи, че и другите са такива. Хрумна ли ти този вариант?
цитирай
15. liliyanaandreeva - ДА НЕ НАЛИВАМЕ МАСЛО В ОГЪНЯ НА ФУНДАМЕНТАЛИЗМА,КОЙТО:
05.03.2011 11:30
- МРАЗИ ЛИХВИТЕ,БАНКИТЕ И ПАРИТЕ-ТОЙ Е феодално-натурално крепостничество
- мрази ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО и електрониката
- мрази ОРАЗОВАНИЕТО И просвещението - чете само корана и нищо не резбира

СВЕТЪТ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ТАЙНАТА ДОКТРИНА НА КАСТОВАТА СЕГРЕГАЦИЯ НА индийския Браманизъм,която се нарича още "Естествен подбор" или Дарвинизъм.Това е перманентна гражданска война,инспирирана с конфронтация чрез привилегии за едни и репресии за останалите!А "Победителите не ги съдят", поради което могат да безчинстват ненаказано!
цитирай
16. petiogyudyulev - ...
09.03.2011 16:18
Всички гледаме Zeitgeist :) За повечето неща са прави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivaylozartov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 828012
Постинги: 35
Коментари: 1235
Гласове: 982
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930